torsdag 25. januar 2007

Old market

Sharm el Sheik kan deles opp i to områder: Det gamle Sharm el Sheik som er den opprinnelige landsbyen og Naama Bay som er det største turistområdet.

Den første dagen dro vi en tur til "det gamle" Sharm el Sheikh for å kikke litt på det gamle markedet.


Det var bra forhold for fotgjengere de fleste stedene. Brede flotte fortau på laaange, rette gater! Og kjempehøye kantsteiner, antagelig for å hindre bilene å komme opp på fortauet :-)






Den mest vanlige drosjetypen var Peugeot stasjonsvogn. God, gammel helt uten rust og med en ikke altfor brutende tut som virket ganske ofte :-)
Trafikksystemet virket til tider ganske kaotisk men vi så ikke noe bulking!
Ellers var det ingen av- eller påkjøring til venstre. Man måtte kjøre inn på veien til høyre, fortsette til et sted for U-sving og snu for å komme rett vei. En liten utfordring for retningssansen til tider :-)














Det var boder overalt og mange små og trange gater og passasjer. Og det meste kunne kjøpes, det gikk mye i vannpiper, sko, vesker, krydder, parfyme, sjal/skjerf/bomullsvarer og kameler i mange utgaver. Selgerne var ivrige, det var ikke mulig å gå forbi et sted uten å bli bedt inn. Come in and take a look, just a minute, u don't have to buy! Og ingen kjøpepress men de var utrolig gode til å overtale :-)


Det var lite turister der men desto flere egyptere som hadde kledd seg for vinteren med gensere og store jakker, mens vi gikk sommerkledd i kortermet! Og så mange katter......De levde et ganske tøft liv i gatene der.

Ingen kommentarer: